Bloody Mary #1

Bloody Mary #1

Bloody Mary #1

Ch/Koreografi og texkst: Sara Hamming
Performance, recitation & voice over: Jytte Kjøbek og Svend E. Kristensen

Vi betragter to der klæder hinanden på i daggryet; som henholdsvis ekspedient og prins.
” Du skal spille prinsen fra nu af “.
“Og du skal være ekspedienten – ha´ et job i service-branchen”.

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming

…En dag kom du ind i skobutikken og ville prøve et par sko, alt var sø-grønt; væggene gulvtæppet o.s.v., da din fod nærmede sig skoens åbning slikkede gule flammer op af den. ”Det er vi frygtelig kede af” sagde jeg.

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming

Kan hun udholde synet af mig?
Kan hun udholde synet af min far og min mor?

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming

Vi røg, alle fire, i havestole ,på terassen.
Hun tager en til; Jeg siger ”værsgo”, eller ”værså artig” , til hende. Jeg vil så gerne være galant. Jeg danser for hende dér på terassen.

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming

Jeg ligger i nederste køje i cellen og mærker hvordan kornmarken vokser ud på min pande, min bedste ven, næsten nøgen, kaster sig ned, det gør ondt hver gang han smider sig i det høje korn. Cellen er mørk, havet er 2000 km væk, eller mere.

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming

Jeg ser hans små arme for mig, udover de fine, næsten usynlige ar fra kornet der kradsede ham, har han ikke en eneste skramme. Måske er det hans skyld at jeg er blevet kriminel i mit eget land og nu sidder i fængsel?
”Tro ikke at jeg tænker på dem, jeg taler kun om dem!”

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming

Og øjnene, havfarvede øjne; seksualiteten.
Der ser på mig fra et fjernt sted, hvor kan det være dette sted?

Bloody Mary #1 Moribund/Sara Hamming